Monday, January 18, 2021

Magic De Spell - OK patera (2009)


Magic De Spell - OK patera (2009)

Tracklist front / back album covers download torrent

1. Xameno asteri - Χαμένο αστέρι
2. Sti zoni tou piros - Στη ζώνη του πυρός
3. Ta helidonia penthoun stin agalia sou - Τα χελιδόνια πενθούν στην αγκαλιά σου   
4. O klooun - Ο κλόουν
5. The trap... I pagida - The trap... Η παγίδα
6. Mavri gata - Μαύρη γάτα  
7. Ena louloudi - Ένα λουλούδι  
8. Dog-God
9. Kyr-Pantelis - Κυρ-Παντελής
10. OK patera - OK πατέρα...
11. Sarajevo
12. To dyo (den mporei na ginei ena) - Το δύο (δεν μπορεί να γίνει ένα)


Δισκογραφία Magic De Spell

«Nighmare» EP, Happening, 1981
«Happening ΄82»
«A Body In A Snare», 1982
«Kiss The Mirror», 1984
«Cpt Blind», 1985
«A Story (The Best And The Rest)», 1991
«Διακοπές Στο Sarajevo», 1993
«Sarajevo (Φώναξε)»
«Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν», 1995
«Ο Φόβος Έχει Όνομα», mini album , 1997
«Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών», 1998
«Κόκκινο», 2000
«Ο Τελευταίος Επιζών», 2005
«ΟΚ Πατέρα», 2009
"Τέρμα το διάλειμμα" (2009)
"Πρόγονε πίθηκε εσύ τι λες;" (2014)
"Γιαννη..." 2018 digital single
"Τέρμα το διάλειμμα live" 2019 digital single
"Έρχονται οι άνθρωποι - live quarantine version" 2020 digital single
"Είμαι" (2020) digital single
"H Φαντασία στην Εξουσία live" (2020) digital single
Συμμετοχές
«Happening 82», Happening, 1982
«Ρόδον Live», MBI, 1992
«Φάκελος Rock 2», MBI, 2000
"Πάνω - κάτω η Πατησίων (+CD)" Οδός Πανός 2012
"Μεσημέρι στον Παράδεισο" Rain Music 2019 (video clip σκηνοθεσία: Ηλίας Μωραϊτης)
Σύνθεση του συγκροτήματος
Η σύνθεση του συγκροτήματος σήμερα (2020) είναι:


Magic de Spell is a greek rock band, which was formed in 1980. Their first albums' verses are in english but after 1993 they chose greek lyrics for their songs. Magic de Spell is described as one of the most known greek rock bands of the past decade. Some of their most famous works are: Diakopes sto Sarajevo ( Holiday in Sarajevo) which is also a song against war and apathy, Nipson Anomimata Mi Monan Opsin, Trabala stis taratses etimoropon spition, Kokkino (red),2005 is the date of their work named O telefteos Epizon and their latest work is called OK Patera which was released in 2009.


Thodoris Vlahakis (drums) - Θοδωρής Βλαχάκης (ντράμς)

Giorgos Arhontakis (electric bass) - Γιώργος Αρχοντάκης (ηλεκτρικό μπάσο)

Dimitris Mpotis (keyboards) - Δημήτρης Μποτής (πλήκτρα)

Vagelis Theodorakis (Guitars) - Βαγγέλης Θεοδωράκης (κιθάρες)

Giorgos Laggouretos (vocals) - Γιώργος Λαγγουρέτος (φωνή)



Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί το “Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών” που περιέχει το “Εμένα Οι Φίλοι Μου” σε ποίηση της Κατερίνας Γώγου από το βιβλίο της ”3 κλικ αριστερά”, με τραγουδιστή πλέον του συγκροτήματος τον Κώστα Βούλγαρη. Το Μάρτιο του 2000 κυκλοφορούν νέο δίσκο με τίτλο “Κόκκινο”. Μελοποιούν το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη ”Gala” και διασκευάζουν το “Βιετνάμ γιε γιε” του Διονύση Σαββόπουλου. Το 2001 περιοδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο. Την ίδια χρονιά αποχωρεί ο Άρης Ζαρακάς που προσχωρεί στους Active Member. Το 2002 η περιοδεία συνεχίζεται περιλαμβάνοντας και τη Γερμανία. Το 2004 αποχωρεί ο Νίκος Μαϊντάς και στο συγκρότημα προσχωρούν από το 2003 ο Αντρέας Λυγερός κι ο Σταύροϛ Κωνσταντόπουλοϛ . Τον Μάρτιο του 2005 φεύγει από την ζωή ο Τάσος Νισσόπουλος, κιθαρίστας του γκρουπ.

Στις 29 Ιουνίου 2005 γίνεται μεγάλη συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού για τα 25 χρόνια του συγκροτήματος ενώ μέσα στο 2005 κυκλοφορεί ο δίσκος του συγκροτήματος "Ο Τελευταίος Επιζών". Το 2006 συνεχίζουν τις συναυλίες στην Ελλάδα μαζί με τους Tsopana Rave σε ένα πρωτόγνωρο σχήμα "δύο γκρουπ επί σκηνής". Το 2007 συνεχίζονται οι συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο "ΟΚ Πατέρα" και η συλλογή "Τέρμα το διάλειμμα", που περιλαμβάνει δίσκους από την αγγλόφωνη και της ελληνόφωνη περίοδο του γκρουπ. Το 2014 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο "Πρόγονε πίθηκε εσύ τι λες;" σε συνεργασία με το Γιάννη Παλαμίδα. Εκεί μελοποιούν το ποίημα "Στο όνομα εκείνων (κατηγορητήριο)" του αγωνιστή ποιητή από το Ελ Σαλβαδόρ Roque Dalton και διαμορφώνουν την ομάδα μουσικής δημιουργία 21st century darkness project. Στην ομάδα αυτή συμμετέχει ως μπασίστας και ο ηχολήπτης όλων των ελληνόφωνων δίσκων του συγκροτήματος Γιώργος Αρχοντάκης και ο κιθαρίστας Βαγγέλης Θεοδωράκης.

To 2018 κυκλοφορούν το digital single "Γιάννη...". Στο βίντεο κλιπ (σκηνοθεσία Νίκος Σούλης) συμμετέχουν πολλές προσωπικότητες της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Ξεχωρίζει η παρουσία του Δημήτρη Πουλικάκου. To 2019 κυκλοφορούν το digital single "Τερμα το διάλειμμα - live" και στις 2 Νοεμβρίου στο ιστορικό club Κυτταρο γίνεται στην Αθήνα μεγάλη συναυλία με πολλούς συμμετεχοντες για τα 40 χρόνια του συγκροτήματος. Όλο αυτό το διάστημα οι Magic de Spell εμφανίζονται στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Κύπρο σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

Τον Απρίλιο του 2020, κυκλοφορούν το digital single "Ερχονται οι άνθρωποι - live", αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα και τις εικόνες από την καραντίνα λόγω της πανδημίας. Το βίντεο σκηνοθέτησε ο Νίκος Σούλης.

Τον Ιούλιο του 2020 δίνουν στην κυκλοφορία το νέο τραγούδι τους «ΕΙΜΑΙ», μελοποίηση του ομώνυμου ποιήματος του Ιάσωνα Σταυράκη που απέσπασε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο ποίησης στην Πούλα της Κροατίας, το 2018.  Ένα τραγούδι για τους καταπιεσμένους της γης, το videoclip του οποίου σκηνοθέτησε ο Νίκος Σούλης.

Το Δεκέμβρη του 2020, δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τριάντα από το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου, οι Magic de Spell, επαναφέρουν το τραγούδι “Η Φαντασία στην Εξουσία” των Στέλιου Βαμβακάρη και  Πάνου Ηλιόπουλου, σε μια ζωντανή ηχογράφηση της δικής τους εκδοχής. Στο videoclip του τραγουδιού οι φωτογραφίες - ντοκουμέντα του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, παρουσιάζουν την πορεία και τον αγώνα των ανθρώπων για την κοινωνική χειραφέτηση και την ελπίδα.

Από τη δημιουργία τους μέχρι και σήμερα, οι Magic de Spell συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες σ' ολόκληρη την Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη, με πάνω από χίλιες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους.

No comments:

Post a Comment

Album / Artist / Song Search

Covers Rar / Zip File / Classic Rock Covers Database

Covers Rar / Zip File / Classic Rock Covers Database

Download Full Covers Pack Collection 12.052 IMAGE COVER FILES / 4,09GB

For any problem contact here

Name

Email *

Message *


Music Blogs